VATANDAŞ HALK EKMEĞİNE YÖNELDİ

VATANDAŞ HALK EKMEĞİNE YÖNELDİ

20 Ocak 2024 - 15:34

Erzurum’da ekmeğe gelen zamlar vatandaşı halk ekmeğine yöneltti.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından imal edilen ekmeğe talep artarken hemen, hemen tüm semtlerde bulunan belediye ekmeği vatandaşlar tarafından kapış kapış edildi. 

Vatandaşları Belediye Halk Ekmek Büfelerine yönlenirken sıcak ve ucuz ekmek almak isteyen vatandaşlar, Belediye Halk Ekmek Büfelerine gelerek evlerinin ekmek ihtiyacını karşılarken, aile bütçelerine de ucuz ekmek alarak katkı sağlıyorlar. Erzurum’da Belediye Halk Ekmek Büfelerinde 4,5 TL’den satılıyor.

Halk ekmek satış noktalarının artması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, son zamanlarda unlu mamullerde artan fiyatlarından dolayı belediyelerin sattığı halk ekmeği almaya başladıklarını söylediler.

Vatandaşlar,” Son zamanlarda unlu mamullerde artan fiyatlarından dolayı belediyelerin sattığı halk ekmeği almaya başladık Dar gelirli aileler için 1 TL bile bu zamanda çok kıymetli. Burada aileler kalabalık, her evde 8-10 nüfus bulunuyor.  Gıda fiyatları çok yüksek, insanlar temel gıda maddelerine ulaşamıyor. Ay sonunu getirebilmek için çok ince hesap yapıyoruz. Pazar, market alışverişlerini kısıtladık. Her şeyin ucuzunu almaya çalışıyorum. Pazar alışverişini bile daha hesaplı olması açısından akşam saatlerinde yapıyorum.     Devir artık tasarruf devri. Bu nedenle belediye ekmeğini tercih ediyoruz. Et, sebze, bakliyat türü şeyler alamıyor. Mecburen ekmekle karnını doyurmaya çalışıyor. Bu sebeple halk ekmek şubelerinin sayısı artırılmalı. Vatandaşlar kuyruklarda beklememeli. İnsanlar ekmek, makarna yiyerek öğünlerini geçiştirmeye çalışıyor. Halk ekmek satış noktalarının ivedilikle artması gerekmektedir”

KAYNAK-ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 1150 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir