BAŞKAN SAKA’DAN UYARI

BAŞKAN SAKA’DAN UYARI

22 Ocak 2024 - 22:19

Erzurum Otelciler Ve Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, Ticaret Bakanlığı’nın lokanta ve kafelerin girişlerinde bulunmasını zorunlu kıldığı tarife listeleri konusunda uyarıda bulundu

Erzurum Otelciler Ve Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, Ticaret Bakanlığı’nın lokanta ve kafelerin girişlerinde bulunmasını zorunlu kıldığı tarife listeleri konusunda uyarıda bulundu. 

Saka,” ’Ticaret Bakanlığımız tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile 1 Ocak tarihi itibariyle işletmelerde tarife ve fiyat listeleri, girişlerde ve vatandaşların görebileceği alanlara asılacak. Ayrıca masalarda da fiyat listeleri olacak. Kare kod olmayacak menülerde fiyatlar görülebilecek.  Bazı işletmelerin bu karara uyarak giriş kapısına, menüsünü fiyat listesiyle birlikte belirttiği görülüyor. Ancak bazı iş yerlerinde, listede fiyat bilgisine yer verilmemesine dair şikâyetler alıyoruz. İlerleyen günlerde yapılacak denetimler nedeniyle esnafımız zor durumda kalabilir. Cezalı duruma düşmemeleri için esnafımızın bir an önce ilgili odalardan bu tarifeleri temin etmelerini istiyoruz.  Her esnaf ruhsatına göre bu tarifeleri işyerlerinin girişinde ve masalarda bulunduracak. Bununla birlikte her esnafımız verilen fiyatlara uymak zorundadır. Fiyat tarifelerinin üzerinde satış yapamazlar ancak indirim uygulayabilirler. Denetimlerde ayrıca ilgili Esnaf Odası tarafından verilen Tarifeye uygun satış yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek. Tarifenin üzerinde satış yapan işletmeler sorgulanacak, fiyatı yüksek olan yer hakkında cezai işlem uygulanacak. Yapılacak denetimlerde esnafımızın zor duruma düşmesini istemiyoruz.”

KAYNAK-ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 1665 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir