ALO 190 fetva hattına gelen sorular… En çok hangi sorular soruldu

ALO 190 fetva hattına gelen sorular… En çok hangi sorular soruldu

21 Mart 2024 - 22:14

7/24 hizmet veren ALO 190 fetva hattı Ramazan’da daha yoğun bir şekilde halkı bilgilendirmeye devam ediyor. İşten bu Ramazan’da gelen sorular.

2024 yılının Ramazan ayında ilk 10 gün geride kaldı. Peki, ilk 10 günde ALO 190 fetva hattına en çok hangi sorular geldi? Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan açıkladı:

Erdoğan, “Hocalarımız, sabah 09.00’dan akşam 22.00’a kadar ALO 190 fetva hattına gelen soruları cevaplıyorlar. Ramazan olması nedeniyle halkımızın sorduğu sorular daha çok oruçla ilgili oluyor. Bilindiği üzere Ramazan ayı sene de bir ay ve insan bugün öğrendiğini seneye unutabiliyor. Fetva hattına gelen sorular da şu şekilde: orucu hangi işlemlerin bozduğu, imsak ve iftar vakitleri, erkek veya kadınlarda ki hastalık durumları orucu bozar mı, gibi orucu bozan veya bozmayan durumlar, orucun hükümleri, Ramazan ayı olması nedeniyle iftar ve sahur zamanları özellikle sorulan sorular içerisinde” dedi.

Son olarak, bunlarla birlikte gelen sorular arasında oruç ibadetinin maddi boyutu olan zekât ve fitrenin sıkça yer aldığını dile getiren Erdoğan vatandaşların istedikleri zaman istedikleri soruları ALO 190 fetva hattına iletmelerinden hoşnut kalacaklarını belirtti.

KAYNAK ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 2773 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir