Bakırcılık imalatında çekilen sıkıntılar her geçen gün...

Bakırcılık imalatında çekilen sıkıntılar her geçen gün artıyor

Erzurum’daki bakırcılar çarşısına yerli ve yabancı turist gelmediği için bakırcı esnafının iş yapamadığını ifade eden Bakır imalatçısı Gültekin Yapıcı, bakırcılar çarşısı ölmek üzere olduğunu söyledi. Yapıcı,” Bakır imalatında çektiğimiz sıkıntılar her geçen gün artıyor. Bakırcılık...

25 Haziran 2018 - 20:01

Erzurum’daki bakırcılar çarşısına yerli ve yabancı turist gelmediği için bakırcı esnafının iş yapamadığını ifade eden Bakır imalatçısı Gültekin Yapıcı,  bakırcılar çarşısı ölmek üzere olduğunu söyledi.

Yapıcı,” Bakır imalatında çektiğimiz sıkıntılar her geçen gün artıyor.  Bakırcılık bizim ata dede mesleğidir ancak Erzurum’da bakır imalatı yoktur. Kahraman Maraş’tan Gaziantep’ten bakır satıyoruz. Satışlarımız normal yeterli değildir. Erzurum’daki bakırcılar çarşısına ne yerli nede yabancı turist gelmiyor.  Bakırcılar çarşısı ölmek üzere bu bizden kaynaklanıyor Erzurum’un yerel yönetimlerden de kaynaklanıyor. Bakırcılar Çarşısı’nda işlerimiz o kadar canlıydı ki, çekiçlerin seslerini Tebrizkapı’dan bile duyulabiliyordu. Şimdilerde bakırcılık gibi çok ince bir işçilik gerektiren el sanatımız artık tarihe karıştı. İşsiz gencimiz çok, işsiz olduğu için boş boş geziyorlar. Bir zamanlar kola takılan, altın sayılan mesleğin şimdilerde artık yüzüne bakılmıyor. Kimse çocuğunu meslek öğrensin diye çalıştırmıyor. Haliyle bu meslek bittiği gibi diğer meslekler de en kısa zamanda bitecektir. Maalesef bu acı bir gerçek.  Bakırcılığın bitmesiyle, kalaycılık mesleğinin de artık sonuna gelindi. Diğer meslektaşlarımız ya öldü ya da işsizlikten işi bıraktı. Zamanında rağbet gören bu meslek artık yok olmaya başladı.    Erzurum teknolojiye mi uydu, sanatımıza sahip mi çıkamadık, bilmiyorum. Ama emin olduğum bir şey var ki, o da bakırcılık gibi çok ince bir işçilik gerektiren el sanatımız, artık tarih oldu. El sanatları yok olma noktasına geldi. Bunlar da bizi ciddi manada üzüyor. Can çekişen, kaybolmaya yüz tutmuş meslek grubuyuz.”

Bu haber 18160 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Kadir çelik
    11 ay önce
    Bir düdüklü bir ay oldu hala vermedin gültekin yapıcı cariının bir numaraları sahtekarı orıyorum telefona bile cevap vermiyor her gün ayrı hikaye.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
Başkan Avni Haki’den Kadir gecesi mesajı
Başkan Avni Haki’den Kadir gecesi mesajı
sanalbasin.com üyesidir