Başkan Yaşar Çelebi’den Miraç Kandili Mesajı

Başkan Yaşar Çelebi'den Miraç Kandili Mesajı

06 Şubat 2024 - 12:26

Başkan Çelebi mesajında; “Miraç, manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği, Allah’ın lütuf ve inayetinin daha fazla hissedildiği önemli gecelerden biridir.” dedi.

Üç ayların manevi değeri yüksek, önemli gecelerle taçlandığını belirten Çelebi, Miraç kandili nedeniyle yayınladığı mesajında; ”Miraç, varlığın özüne ve anlamına bir yolculuktur. Miraç; Peygamber Efendimizin (s.a.v) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, ardından Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı kutsal bir yolculuktur. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) kutlu yolculuğunun anlamının kavrandığı, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gece, inancımızda rahmet ve mağfiret mevsimi olarak tarif edilen üç aylar içerisinde çok özel bir yere sahiptir. Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere erişme vardır. Allah’ın (c.c) Peygamberimiz’e (s.a.v) ve ümmetine sunduğu manevi bir lütuf olan miraç ile verdiği mesajın muhatabı olarak, sorumluluklarımızı her zaman hatırlamalı ve miracı ruhumuzla, kalbimizle, bedenimizle yaşamalıyız. Miracın anlam ve taşıdığı evrensel mesajlar üzerinde yeniden düşünerek kutlu yolculuğun manevi dünyayı aydınlatmasını sağlamalıyız.

Bu vesile ile Miraç Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diler ve  bütün İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutlarım.” Şeklinde konuştu.

Bu haber 1295 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
Başkan Avni Haki’den Kadir gecesi mesajı
Başkan Avni Haki’den Kadir gecesi mesajı
sanalbasin.com üyesidir