DERİCİLİĞİN ESKİ TADI TUZU KALMADI

DERİCİLİĞİN ESKİ TADI TUZU KALMADI

Soğuk havalar ve kar yağışı Erzurum’da etkisini gösterirken, vatandaşlar yenisini alamayınca ellerindeki yıpranmış deri montları tamircilere getirdi.

20 Ocak 2024 - 00:09

DERİCİLİĞİN ESKİ TADI TUZU KALMADI
Soğuk havalar ve kar yağışı Erzurum’da etkisini gösterirken, vatandaşlar yenisini alamayınca ellerindeki yıpranmış deri montları tamircilere getirdi.

  Vatandaşların deriye eskisi kadar rağbet etmediğini ifade eden Müfit Kırkılınç, hakiki  deriden yapılan ürünlerin eskisi kadar tercih edilmediğini söyledi.

Kırkılınç,” Geçmiş yıllara göre deri montlara fazla ilgi yok. Geçtiğimiz senelerde bu mevsimler geldiğinde seviniyorduk ve hatta geç saatlere kadar siparişleri yetiştiremediğimizi hatırlıyorum. Şimdi ise akşam ezanı okunmadan dükkanı kapatıyoruz. Dericiliğin eski tadı tuzu kalmadı. En ufak tamir ve onarım işlemleri bile insanlara maliyetli geliyor. Açıkçası derinin malzemesi arttığından dolayı biz de müşterileri bu durumu yansıtmak zorunda kalıyoruz. İnsanlar eski yırtık montlarını getiriyordu, atacakları yerde biz alıp tamir için kullanıyorduk. Şimdi insanlar onu dahi tamir ettirmiyor.  İnsanlar bu yüzden suni deri almak zorunda kalıyor ve bunlar çok sağlıksız.  Fiyatlar yüksek olduğu için ve daha hesaplı olduğu için şu an vatandaşların imitasyonlara ilgisi daha çok. İmitasyonlar orijinal deri olmuyor. Fiyatları daha uygun olduğu için onlara ilgi gösteriliyor. İmitasyon bir nevi muşambadır, plastiktir, kansorejen madde ürettiği için sağlıklı değildir. Deri hava aldığı için sağlıklıdır, vücut sağlığı için birebirdir ve iyidir. Ama fiyatlar yüksek olduğu için vatandaşlar tarafından deriye çok fazla talep yok. Şimdi bir deri montun fiyatı en az 4 bin liradan başlıyor ve yukarı doğru gidiyor. Gerçek deri tercih eden insanların, montlarını daha uzun süre kullanmaları için yıllık bakım yaptırmaları lazım. İnsanlar, montlarını bizim gibi ustalara getirerek montlarının daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilir. Boyasını, cilasını yaptırmaları şart.  Modeline göre, derisinin kalitesine göre ve şekline göre fiyatları değişiyor. Genellikle koyun ve kuzu derisi kullanıyoruz. Bazı ürünlerde mecburen dana derisi kullananlar var.”

KAYNAK-ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 2434 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
Başkan Avni Haki’den Kadir gecesi mesajı
Başkan Avni Haki’den Kadir gecesi mesajı
sanalbasin.com üyesidir