GRİP SALGINI HERKESİ TEDİRGİN ETMEYE BAŞLADI

GRİP SALGINI HERKESİ TEDİRGİN ETMEYE BAŞLADI

20 Ocak 2024 - 15:36

Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi salgın hastalıkların artmasıyla ıhlamura talep arttı
Soğuk hava ve yağışla birlikte salgın hastalıklar da artmaya başladı. 

Havaların soğumaya başlaması ve insanların kapalı alanlarda uzun süre vakit geçirmeye başlamasıyla beraber salgın hastalıklar artmaya başlarken 3'lü grip salgını herkesi tedirgin etmeye başladı.  Vatandaşlar hastalıklara karşı hem kendilerini korumak hem de daha hızlı şekilde iyileşmek için şifalı bitkilere yönelirken ıhlamur bunlar arasında öne çıktı.

 Son günlerde soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar nedeniyle çeşitli takviye ürünlere talebin artığını ifade eden Aktarcı Hüseyin Bayrak, vatandaşların bitkisel takviyelerle hastalıklara karşı vücut direncini güçlendirdiklerini söyledi.

Bayrak,” Grip, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteren hastalıkların bulaşma olasılığı da oldukça yüksek. Vatandaşlar, bitkisel takviyelerle hastalıklara karşı vücut direncini güçlendirmek istiyor.  Havaların soğumasıyla ve vatandaşların yoğun bir şekilde kış hastalıklarına yakalanması ile birlikte bağışıklığını güçlendirmek isteyenler bitkisel ürünlere başvuruyorlar. Ihlamur yapraklı bir bitkidir. Demletilerek hazırlanır. Vatandaşlarımız hastalanmadan bu şifalı bitkilerden kullanmalarını tavsıyor ediyorum. Talep bu aylarda her zaman yoğun oluyor. Ihlamur dışında kış çayına, kekik gibi ürünler de rağbet görüyor.  Ihlamur kaynayan suyun içine atarak uzun süre demlenmesini beklemek doğru bir davranış değil. Kaynayan suyu ocaktan alıp en fazla 10 dakika kadar demlemeye bırakmak daha doğru olur. Kaynatma uzun süre olduğunda ıhlamurdaki bazı maddeler suya geçiyor rengi koyulaşıyor ve acılaşıyor. Rahatsız olan vatandaşlar doğal antibiyotik işlevi olan nar çiçeği  ekinezya papatya hatmi adaçayı ıhlamur gibi bitkiler öneriyoruz. Bunlarla birlikte özellikle inatçı öksürüğü olanlara çörekotu-kekik yağ karışımı öneriyoruz.”

KAYNAK-ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 1670 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir