Türk Eğitim-Sen: Başarısızlıkta Öğrenci Tek Sorumlu Değil!

Türk Eğitim-Sen: Başarısızlıkta Öğrenci Tek Sorumlu Değil!

20 Ocak 2024 - 15:47

Türk Eğitim-Sen: Başarısızlıkta Öğrenci Tek Sorumlu Değil!

Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, öğrenci motivasyonu ve ders çalışma planları konusunda velilerin üzerine düşeni yapmalarının önemine dikkat çekti.

Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, eğitim-öğretim sürecinin öğrenci, okul ve veliler arasında bir işbirliği olduğunu söyledi. Karne notlarındaki başarısızlıkların sadece öğrencinin performansına bağlanamayacağını ifade eden Gürsoy, velilerin öğrenci motivasyonu, planlı ders çalışma ve güdüleme konusunda sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Gürsoy, tatil döneminde öğrencilere bol bol dinlenme fırsatı verilmesi gerektiğini ancak bunun yanında kısa ders çalışma programlarıyla dersten kopmamalarının önemine vurgu yaptı. Özellikle 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin temel kavramlardan uzak kalmamasının ikinci dönem başlamadan önce dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Dijital çağda öğrencilerin bilgisayar başında veya elektronik oyun araçlarıyla geçirdikleri vakitlerin başarıyı ciddi oranda etkilediğini belirten Gürsoy, Türk Eğitim-Sen'in araştırmasına göre oyun başında zaman geçiren öğrencilerin başarı oranlarının daha düşük olduğunu açıkladı. Elektronik cihazlardan uzak durmanın önemine vurgu yapan Gürsoy, öğrencilerin 2. döneme daha hazır bir şekilde girmeleri için tatil dönemini etkili bir şekilde değerlendirmelerini önerdi.

KAYNAK-ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 1255 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir