“Bu iş kazanca dönüşürse öğretmenler mağdur olur”

“Bu iş kazanca dönüşürse öğretmenler mağdur olur”

21 Ocak 2024 - 14:53

Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, Cumhurbaşkanlığı tarafından öğrencilere yapılacak 10 bin TL'lik yarıyıl tatili karne hediyesini değerlendirdi
Gürsoy, bu ödüllendirmenin öğrencileri motive etme ve ders çalışma açısından önemli bir etki yaratabileceğini ifade ederken, aynı zamanda bu uygulamanın velilerin baskısı altında öğretmenleri sıkıştırma riskine dikkat çekti.

Gürsoy'un açıklamasına göre, öğrencileri ödüllendirmenin olumlu bir adım olduğunu vurgulayan başkan, ancak bu sürecin hakkaniyet ve adalet ölçüleri çerçevesinde yönetilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, velilerin, hak etmediği halde çocuklarının belge alması için öğretmenlere baskı yapma ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Gürsoy, "Öğrencilerin ödüllendirilmesi elbette ki güzel bir şey. Ancak bu uygulama, iş kazanç noktasına dönüştürüldüğünde, öğretmenlerimiz ciddi anlamda mağduriyet yaşayabilir. Hakkaniyet, adalet ve öğrencilerin gerçek başarıları gözetilerek bu süreç yönetilmelidir" dedi.

Son olarak, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan bu kararın hayırlı olmasını dileyen Gürsoy, eğitim camiasındaki tüm paydaşların bir araya gelerek bu tür uygulamalarda denge ve adalete önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

KAYNAK-ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 5007 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir