ETÜ’de anlamlı etkinlik

ETÜ'de anlamlı etkinlik

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel gereksinimli çocuklar için etkinlik düzenledi.Spor Bilimleri Fakültesi öncülüğünde engellilerin...

30 Kasım 2023 - 14:54 - Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 14:54

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel gereksinimli çocuklar için etkinlik düzenledi.
Spor Bilimleri Fakültesi öncülüğünde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Soysal, akademisyenler, öğrenciler ve özel gereksinimli çocuklar katıldı.
ETÜ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte üniversite öğrencileri, 23 Nisan İlköğretim Okulu ve Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören özel gereksinimli çocuklarla müzikler eşliğinde dans edip, çeşitli spor dallarında antrenman yaptı ve birlikte keyifli vakit geçirdi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve özel gereksinimli bireylerin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması bakımından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Çakmak: "Özel gereksinimli bireylerin toplum içerisindeki varlıklarını kabullenmek ve onlar için hayatı kolaylaştırmak hepimizin vazifesidir. Engelsiz üniversite olma vizyonumuz doğrultusunda kampüs yerleşkemizdeki tüm binalarımızı ve sosyal alanlarımızı bu farkındalıkla inşa ediyor ve gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Bunun yanı sıra Spor Bilimleri Fakültemiz öncülüğünde geleneksel olarak düzenlediğimiz bu etkinlikle özel gereksinimli çocuklarımızla bir araya geliyor ve birlikte vakit geçiriyoruz. Böylesine anlamlı ve özel bir etkinliğe ön ayak olduğu için hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu haber 1161 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir