Dernek Başkanı Sadullah Efe, güven tazeledi

Dernek Başkanı Sadullah Efe, güven tazeledi

10 Nisan 2021 - 21:02

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum  Şubesinin derneğinin 11.  Olağan Genel Kurul seçimi yapıldı.  Tek liste halinde yapılan seçimde Dernek Başkanı Sadullah Efe, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum  Şubesinin25. Yılını kutladıklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum  Şubesi Derneği Başkanı Sadullah Efe, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum  Şubesi derneğinin  25 yıldan   beri hizmet verdiğini söyledi.

Efe”, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum  Şubesinin derneğinin25 yıldır hizmet ediyor. 18 yıldan beri derneğimizin başkanlığını yürütmekteyim. Engelli sorunları göz ardı edilmemeli. Yıllardır uygulaması ertelenen yasa maddesi nedeniyle hala engelliler toplu taşıma araçlarından yararlanamaz durumdadır. Yıllardır mevcut mevzuata uygun yapılmayan yollar, kaldırımlar, meydanlar, köprüler, alt geçitler, kamuya açık binalar nedeniyle erişim öncelikli sorun olmaktan çıkarılamamıştır.  Eğitim de karşılaştığımız sorunlar, saymakla bitmeyecek düzeydedir. Zihinsel engellilerden işitme ve görme engellilere varıncaya kadar farklı gruplardaki engelliler için eğitim ulaşılamaz bir hayal haline dönüşmüş durumdadır. Engelliler için istihdamda konulan kotalar ise ne kamuda ne de özel kesimde önemli oranda boş kalmış durumdadır. İstihdam edilen engelliler arasında, ayrımcılıktan ücretlerinin bir kısmının ellerinden alınmasına  varıncaya kadar çok sayıda suiistimal ile karşılaştıkları bilinmektedir. “

 

Bu haber 1094 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
Başkan Avni Haki’den Kadir gecesi mesajı
Başkan Avni Haki’den Kadir gecesi mesajı
sanalbasin.com üyesidir