Sakatlar Derneği’nden ahşap kursu

Sakatlar Derneği’nden ahşap kursu

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanlığı mesleki eğitim kurslarına ağırlık verdi.

31 Aralık 2017 - 11:36

Bugüne kadar 20’nin üzerinde mesleki eğitim kursları düzenleyen Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanlığı devam eden ahşap boyama kursunda 12 kursiyer eğitim alıyor.

Yapılan mesleki kurslar hakkında bilgiler veren Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, mesleki eğitim kurslarının devam ettiğini söyledi.

Efe, ”Dernek olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalardan en önemlilerden birisi de eğitim. Eğitim ise Halk eğitim ile yapmış olduğumuz mesleki eğitim ve kültür sanat ağırlıklı eğitimlerde bugüne kadar 20 üzerinde mesleki eğitimleri kursları düzenledik. Geçtiğimiz yıl SODES uygulamaları kapsamında yürüttüğümüz Engelsiz mekânlar umutlar yeşeriyor projesinde eğitim ayağında ahşap boyama kursu vardı. Yaz dönemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Şuanda ahşap kursumuz devam edecek.  Kasım ayında başlayan kursumuz Nisan ayına kadar sürecek. 12 kursiyerimiz eğitim alıyor. Engellilerimizin eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür, sanat ve spora, kent standartlarının iyileştirilmesinden, psikolojik ve sosyal desteğe kadar sorunlarına çözüm bulunması hepimizin sosyal sorumluluğudur. Engelli olmanın bir kusur olmadığı, hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımızı düşünerek, engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturarak, gereken ilgi ve desteği sağlamak, çağdaş toplumun gereğidir. Engelli vatandaşlarımız, kendilerine değer verildiğini, devletimizin her zaman yanlarında olduklarını, bizlerin kendilerine en yakın kişiler olduğumuzu bilmelidirler.” dedi.

Bu haber 1040 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir