İşsizlik ve göçün önüne geçilsin

İşsizlik ve göçün önüne geçilsin

Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Recai Kaya, 2017 yılını değerlendirdi.

24 Ocak 2018 - 18:38

Erzurum’un sorunlarının başında işsizlik ve göçün geldiğini ifade eden Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Recai Kaya, bu konularda köklü çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Kaya, ”Taşeron meselesinin çözüme kavuşması gerekir. Erzurum’un sorunlarının başında işsizlik ve göç gelmektedir. Erzurum’u yöneten yöneticilerimizin göç ve işsizliğin önüne geçilmesi adına çalışmalar yapmasını istiyoruz. Erzurum’da işsizlik ve yoksulluk her geçen gün artıyor. Bu konuda köklü çözümler üretilmesi gerekir. Batıda onlarca fabrika kurulurken ve istihdam artarken, Erzurum’da fabrikalar kurulmasını talep ediyoruz. Doğu illerine özgü teşvikler çıkarılmalıdır. Erzurum ekonomisine katkı yapacak teşvikler yapılmalıdır. Siyaset, üzerinde görüş birliğine varılan ve atılması gerekli adımlar atılması lazım. Öncelikli olarak biz kendi sorunlarımızın önce adını koyalım. Erzurum’da insanları göçe iten sebepleri öncelik sırasına göre belirlemeli; bu sebepleri, kısa, orta ve uzun vadede uygulanacak hangi politikalarla ortadan kaldırabiliriz, onun üzerinde kafa yorulmalı. Erzurum kaybettiği beşeri ve mali sermayesini bünyesinde tutabilseydi, bugün Türkiye’nin en gelişmiş illerinden birisiydi. Göçün önüne geçmek için herkese ve her kesime işbirliği teklif ediyoruz. Bu işbirliği ve çalışma günler bile alsa, gerekeni yapmaya hazırız. Yeter ki bir araya gelip, nedenleri hep birlikte sorgulayalım.” dedi.

YOL-İŞ SENDİKASI ERZURUM 2 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞININ 2018 YILINDAN BEKLENTİSİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye’nin Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan “Zeytin Dalı” Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için dua ettiklerini belirten Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Recai Kaya, 2018 yılının ise Erzurum Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Kaya, ”Türk Silahlı Kuvvetlerimizce, Suriye’nin Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan “Zeytin Dalı” Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için dua ediyoruz.  Bu zor zamanlarda Ülkemizin birlik beraberliği için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. 2018 yılının ise Erzurum ve ülkemizin için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Bu haber 1129 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir