GÜNLÜK 500 YOLCU

GÜNLÜK 500 YOLCU

Kış mevsimi ile birlikte yolcu potansiyelinde önemli artışlar yaşanıyor. Demir yolu, kara ve hava ulaşımının yoğunlaştığı Erzurum’da bilet satışlarında önemli oranda artışlar gözleniyor.

23 Ocak 2018 - 18:45 - Güncelleme: 23 Ocak 2018 - 18:51

Son yıllarda tren raylarının yenilenmesi ve yolcu vagonlarının daha rahat hale getirilmesiyle demir yolları yolculuğuna ilgi artarken yolcu sayısını arttıran bu yenilikler, demir yollarına gelirinde artmasını sağladı.

Demir Yollarında hizmet kalitesinin her geçen yıl daha da arttığını ifade eden Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)  Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, geçmiş yıllara göre yolcu taşıma sayısında artış yaşandığını söyledi.

Yeşilyurt,” Bu yıl geçmiş yıllara göre başarılı bir yıl oldu. Her geçen yıl yolcu sayılarımız artıyor. Günlük 500 yolcu tren ile seyahat etmeyi tercih ediyor. Yolcu taşıma sayılarına baktığımızda, demiryolunu tercih edenlerin sayısında bir artışın görüldüğünü söylememiz mümkün. İnsanımızın trene olan ilgisi yeniden canlanıyor. Geçtiğimiz yıllara göre yolcu taşıma sayısında önemli artış var. Trenlerin geçmiş yıllara göre daha konforlu ve daha hızlı olduğunu ifade edebilirim. Fiyatı daha ekonomik ve ulaşımı daha güvenli olduğu için halkımız yavaş yavaş tren seferlerine daha fazla ilgi gösteriyor. Vatandaşlar tren seferlerinin aksatılmadan devem etmesini talep ediyor. Kalabalık aileler için trenle yolculuk çok daha ekonomik olduğu gibi aile bir o kadar da güvenli.”

TRENLE YOLCU SAYISINDA ARTIŞ YAŞANDI

Kış aylarında tren yolculuğuna ilginin fazla olduğunu belirten  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)  Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt,  rağbetin  her geçen gün arttığını söyledi.

Yeşilyurt,” Kış aylarında tren yolculuğuna olan talep fazla  oluyor.   Vatandaşlarımız trenle yolculuk etmeyi seviyor. kış mevsiminde ve yaz tatilinde yerli ve yabancı turistlerin sürekli rağbet ettiği bir ulaşım aracıyız. Her geçen gün demir yollarını iyileştirme çalışmaları var. Rağbet artmakta. Rağbet arttığından dolayı bizde hizmet kalitemizi yükseltmek zorundayız. Zaten birbirine paralel olarak artış sağlıyor. Tabi ki geçmiş yıllara mukayese edildiği zaman demir yollarında hem kalite hem hizmet sürekli artmaktadır. Bu da zaten yolcularımızın bize göstermiş olduğu teveccühlerinden, bizi tercih etmeleri  bu hedefimize vardığımızın göstergesidir. Hem yazın  hem kışın demir yollarına sürekli ilgi var. Her geçen gün ilgi odağı haline geliyoruz, insanlar demir yollarını tercih ediyor.”

Etiketler:

Bu haber 1811 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir