Hayvan sayısının azalmasıyla kırmızı et sorunu yaşandı

Hayvan sayısının azalmasıyla kırmızı et sorunu yaşandı

06 Şubat 2018 - 11:36

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının vermiş olduğu desteklemelerde artış yaşandı.

Verilen teşvikler tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına önemli çalışmalar olduğunu ifade eden Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım,  tarım ve hayvancılığın gelişmesi için hibe ve desteklemeden ziyade Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçinin kalkınması adına başka çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Yıldırım,” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın vermiş olduğu desteklemelerde artış yaşandı. Buzağı, mazot, yem bitkileri ve gübre desteklemelerinde artış yaşandı. Çiftçimiz aldığı desteklemelerinden memnun olduğunu söylemek istiyorum.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yetkililerine ve hükümetimize teşekkür ediyorum Bu verilen teşvikler tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına önemli çalışmalardır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız örnek projesi çıkarmış buda güzel uygulamadır. Buda hayata geçirilir ise her ilde örnek köy uygulanmış olacak. Hükümetimiz tarım ve hayvancığı geliştirilmesi sürekli çalışmalar yapıyor. Ancak tarım ve hayvancılığın gelişmesi için hibe ve desteklemeden ziyade Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçinin kalkınması adına başka çalışmalar yapılmasını bekliyoruz.” dedi

HAYVAN SIKINTISI YAŞANIYOR.

Türkiye ve Erzurum’da hayvancılık sıkıntısı yaşandığını belirten Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, hayvancılığın gelişmesi için çok ciddi manada desteklemeler yapılmasını istediklerini söyledi.

Yıldırım, ”Ülkemizde hayvancılık sıkıntısı var. Yurt dışından hayvan ithalatı yapıyoruz. Ben bunu ülkemize yakıştıramıyorum. Ülkemizde hayvancılığın gelişmesi için çok ciddi manada desteklemeler yapılmasını istiyoruz. Hayvan sayısının azalmasından dolayı kırmızı et sorunu yaşıyoruz. Bu sorunun giderilmesi için çiftçimizin daha değişik desteklenmesini istiyoruz. Üretimin artırılması çıkarılan hibelerin takipçisi olunsun. Bu gibi çalışmalar yapılması lazım. Çiftçimize getirilen ithal hayvanların dişi hayvan olarak dağıtılsın. İşi ehli olan çiftçilere dağıtılsın. Böylelikle hayvan sayısının azalmasının önüne geçilebilir.”

Bu haber 829 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir