Erzurum da Kültür ve turizme 60 milyon

Erzurum da Kültür ve turizme 60 milyon

06 Şubat 2018 - 11:40

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 2017 yılında farkını gösterdi. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne 2017 yılında 60 Milyon TL ödenek geldi.

Erzurum Kültür Turizm anlamında 2017 yılında dolu dolu geçirdiklerini ifade eden Erzurum İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, Erzurum arkeolojik müzesi Erzurum İl Hak kütüphanesi, Kongre binasının restorasyonu, Niyazi bey konağı ve şehitliklerin restorasyonu yapıldığını söyledi.

Almaz,” Erzurum İl Kültür Turizm İl Müdürlüğü olarak 2017 yılı kültür ve turizm yılı oldu. Tüm kültür yatırımlarının takipçisi olduk. 2017 yılında 60 milyon TL harcama yapıldı. Bazı projeler başlatıldı. Bazı projeler bitirildi. Erzurum arkeolojik müzemiz, Erzurum İl Hak kütüphanesi,  Kale restorasyonu, Kongre binasının restorasyonu,  Niyazi bey konağı ve şehitliklerin restorasyonu yapıldı. Turizmde çok önemli işler oldu.  Turist sayısı 148 binden 420 bine çıktı. Turist sayısında 3 katı artış yaşandı. Tüm fuarlara ve etkinliklere katıldık. Şehrimizi kültür ve turizm açısından çok güzel temsil ettiğimize inanıyorum.  Erzurumlu Gençler Yazarlarla Buluşuyor Projesi   kapsamında  toplam 40’dan fazla yazar ve şair konuk edilmiş ve 20 bin üzerinde öğrenciye ulaşıldı. Bu yazarlarımızı hafta içi iki ilçe ve İl merkezinde bulunan okullara getirdik. Her yazarımızın en az Bin adet kitabını öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıttık. Proje kapsamında çok yazar getirmeye özen gösterdik. Bu yazarlarımızın bir kısımda Erzurum’da yaşayan yerel yazarlarımızdandı.   Yerli ve yabancı turistlere Erzurum’u tanıtmak için Vaktin ola Erzurum’u Gezesen Erzurum Turizm Rehberi kitabı bastırıldı. Vaktin ola Erzurum’u Gezesen Erzurum Turizm Rehberi kitabından 4 bin adet basımı yapıldı. Erzurum’un Uzundere ilçesindeki Öşvank Kilisesi’nde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından kışın koruma amaçlı restorasyon başlatılacak.  Restorasyon çalışmalarına yaz mevsimi ile birlikte başlanacak. Erzurum’daki tarihi eserlerin ziyareti için QR kod uygulaması  yapıldı. Tarihi eserlerimizde hizmete sunduğumuz QR kod uygulaması önümüzdeki günlerde kapsamı genişletilerek diğer tarihi eserlerimiz de ve yeni bastırılacak olan materyallerimizde kullanılacak. 2026 Kış Olimpiyatlarının Erzurum’da düzenlenmesi için hazırlık yapıyoruz. “ dedi

BAŞARILI ÇALIŞMLAR YAPILDI.

Erzurum’da son zamanlarda  turizm ve kültür anlamında çok güzel çalışmalar yapıldığını belirten Erzurum İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü2017 yılında  farkını gösterdiğini söyledi.

Almaz,” Son zamanlarda Erzurum’da gerçekten güzel hizmetler var. Caddelerimiz güzelleşti doğal güzelliklerimiz keşfedildi. Erzurum’un kalesinin etrafı açıldı. Erzurum kış spor merkezi oldu. Doğal güzelliklerimiz keşfedildi.  Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü2017 yılında  farkını gösterdi.”

Bu haber 1176 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir