Bir yılda altın fiyatları yüzde 30 arttı

Bir yılda altın fiyatları yüzde 30 arttı

23 Nisan 2018 - 18:44

Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar gram altına yöneldi.

Düğün sezonun başlamasıyla birlikte fiyatlarının yüksek olmasından dolayı takı takacaklar çeyrek altın yerine gram altın takmayı tercih ediyorlar.  Düğün sezonu başladığında altın piyasası hareketlenirken, şimdi ise ekonomik sebeplerden dolayı çoğu vatandaşta ekonomik altına yöneldi.

Birçok vatandaşın düşünlerde takı takmak için gram altını tercih ettiğini ifade eden kuyumcu işletmecisi Behiç Aslan, bir yıl içerisinde altın fiyatlarında yüzde 30 artış yaşandığını söyledi.

Aslan,” Bu gelişmeler de altın onsunun yükselmesine neden oluyor. Ons yükseldiği zaman doğal olarak altının gramı da tavan yapıyor. Tabii ki bu Türkiye içerisindeki altın yatırımı yapmak isteyen, düğün yapacakların sıkıntıya girdiği bir dönem oldu. Zannediyorum bu yükselme daha devam edecek. İnşallah bölgeye istikrar gelir ve altın fiyatları da aşağı doğru inmeye başlar. Herkese kendi ekonomik durumuna göre alışveriş yapıyor. Bir malın fiyatı ne kadar artıyor ise insanların alım gücüde ona göre düşüyor. Altın ise ekonomik sıkıntılardan dolayı altın fiyatının artmasına neden oldu. Bir yıl içeresinde altın fiyatında yüzde 30 artış oldu. Geçen sene 220 TL’ye sattığımız çeyrek altını bu sene 300TL oldu. Böyle olunca vatandaşlar başka yol buluyorlar. Çeyrek altın artışından dolayı insanlarımız gram altına yöneldi. Altın fiyatlarında Türkiye ekonomisinin etkisi vardır. Ama en çok  altının fiyatlarını   dünyanın genel gidişatı etkiliyor. Seçim tarihinin belli oluşundan dolayı  altın fiyatlarını fazla etkilemez. Altının şuanda en yüksek fiyatta olması, daha çok arzı küçük altına doğru yöneltiyor. Büyük altınların talebi biraz azaldı. Ona istinaden de gram altınlar revaçta. 1 gram, yarım gram ve özellikle çeyrek gram yapıldı. Çeyrek grama olan talep genelde düğün tarzı hediyelerde götürülebilecek bir argüman, seçenek olarak tüketicinin önüne geldi. Altındaki yükseliş trendi daha yukarılara giderse, küçük altından da uzaklaşıp, gram altınların daha çok tercih edilecek noktada olacağı gözüküyor. Gram altın vatandaşın daha rahat alabilmesi için çıkarılmasıdır. Yalnız çeyrek altının yeri başkadır. Bu iş biraz ekonomiktir. Milletin gelir durumuna göre   gram altına yöneliyor. Şuanda tam altın bin140 TL, yarım altın 570TL, çeyrek altın 285TL ve gram altın ise 165TL’den satışa sunuyoruz.” dedi.

Bu haber 889 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir