Harabe binalar garaj olarak kullanılıyor

Harabe binalar garaj olarak kullanılıyor

04 Nisan 2018 - 15:32

Kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan binaları sürücüler garaj olarak kullanmaya başladılar.

Yakutiye İlçesine bağlı Tebrizkapı semtindeki kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan binaları esnaflar kendi araçlarını boş bina içeresine park ediyorlar.

Erzurum’da birçok harabe bina olduğunu ifade eden vatandaşlar  terk edilmiş   binaların ya  çöplük olarak kullanıldığını yada  garaj olarak kullanıldığını  harabe binaların tehlike saçtığını yetkililerin bu soruna çözüm bulması gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar,” Erzurum’da birçok boş ve harabe bina bulunuyor. Bu binalar kimileri tarafından çöplük olarak kullanılırken kimileri için ise garaj olarak kullanılıyor. Böylesi harabe ve yıkılmayan binalar tehlike saçıyor. Yıkılmak üzere olan evlerin duvarları da mahallemizdeki çocuklar ve vatandaşlar için kazalara davetiye çıkarıyor. Yetkililer ya evleri yıksın ya da ev sahiplerine tadilat yapmaları hususunda yaptırım uygulasın.  Bu binaların yanlarından geçerken korkuyoruz. Bazen bu harabe binalarda tiner çekip alkol alıp yüksek sesle bağıran kişilerde oluyor. Şikâyetçi oluyoruz gelip götürüyorlar ancak sonraki günlerde yine aynı olay yaşanıyor.  Buralar tinerciler ve alkol alan kişilerin mekânı oluyor ve bir anda suç yuvası haline gelebiliyor. Bu nedenle bu tür metruk binalar mutlaka yıkılmalı. Bu yer  her türlü tehlikeye davetiye çıkarıyor. Gece bir aile buradan geçemiyor. Gece geç saatlerde esrar çeken mi dersiniz Bali çeken mi dersiniz ne isterseniz hepsi var. Adeta madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Zaman zaman yanmış eve gelen kişilerin sayısı artıyor. Polis çağırıyoruz fakat bir zamandan sonra çağırdığımız polis de fayda etmiyor. Polisi görünce gidiyorlar, sonra geri dönüyorlar. Hepimizin çocuğu var. Onların güvenliklerinden bazı zamanlarda endişe ediyoruz. Yetkililerden ricamız buradaki metruk binaların biran evvel yıkılmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandılar.

Bu haber 2393 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir