MÜZİK İNSANI RAHATLATIYOR

MÜZİK İNSANI RAHATLATIYOR

20 Ocak 2024 - 15:41

Vurmalı, yaylı, üflemeli ve mızraplı olarak dört ana kategoriye ayrılan müzik aletleri günümüzde çok çeşitli modellerde değişik renklerde pek çok mağazada karşımıza çıkıyor
Bazı kişiler kendini ödüllendirmek bir uğraşa yönelmek için bazıları da yakınındakileri sevindirmek için müzik aleti alıyor.

 Müzik insanı rahatlattığını ifade eden  enstrüman satıcısı Akif Sezer, İnsanlar bir müzik aleti aldığında yüzlerinde mutluluk ve heyecan belirlediğini söyledi.

Sezer,”  Enstrüman benim hayatım, insanların üzüntüsünü alır, sinirini yatıştırır, hayal dünyasının şekillenmesine yardımcı olur. Son dönemde ekonomik zorluklar nedeniyle, satışlarımızda bir düşüş var ama müziğe gerçekten ilgi duyanlar en azından denemek için bir müzik aleti alıyor kimi müşteriler de hediye amacıyla enstrüman satın alıyor. Gitar ve bağlamanın yanı sıra keman ile piyano daha çok ailelerin çocuklarına hediye olarak aldığı aletler. Yeteneği olan olmayan herkes denemeli. Keşke herkes bir enstrüman çalsa dünya daha farklı olur. İnsanlar kendilerini bu şekilde ödüllendirmeli aynı zamanda birbirini sevindirmeli, hayattan müziği çıkartsan çok şey kaybederiz. Günümüz koşullarında satış yapabilmek için fiyat kırmak zorundasınız, başka çareniz yok. İki hafta öncesine kadar çok hızlı satışlar yapıyorduk. Dolar kurunda yaşanan artışlar yüzünden satışlarımız otomatik olarak yavaşladı.  Sattığımız ürünler ekmekten sudan daha önemli değil ama kriz olduğu zaman ilk önce bize yansıyor. Vergi, kira, stopaj, elektrik ve su gibi giderlerimiz yükseldi. Bu işe bir an evvel çare bulunması gerekiyor. Bunun yanı sıra dövizin normal seviyeye gelmesini istiyoruz. Zaten insanlar normal yaşantısına döndüğünde bu tüm sektörlere olumlu olarak yansıyacak. İşlerimiz iyi değil, durgun. Ürünlerin imalatında kullanılan ham maddelerin döviz ile alınması ister istemez maliyetlere yansıdı ve ürünlerde çok ciddi fiyat artışı oldu. Satışlarda yüzde 70-80 oranında bir düşüş yaşandı. Fiyat artışının yanı sıra insanlarında alım gücü düşmeye başladı. Bu alım gücü sadece bizi değil, tüm sektörlere yansıdı. İnsanlar, müziğin veya enstrümanın kişinin ruhuna ve psikolojisine ne kadar iyi geldiğinin farkındalar. Gelen müşterilerimiz, ‘Çocuğum gitar, keman veya piyano çalsın’ diyorlar. Bazı müzik aletlerinde iki elini kullanmak becerisini kazanıyorsun ve beynin hem sağ hem de sol lopu çalışıyor. Müzik insanlara birçok olumlu şeyler katıyor.”

KAYNAK-ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 5375 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir