Esnaf aldığı krediyi borcuna ödüyor

Esnaf aldığı krediyi borcuna ödüyor

03 Şubat 2018 - 21:55

Kazım Karabekir Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi ayda ortalama 2,5 milyon kredi veriyor.

Esnafların büyük bir bölümünün aldığı kredileri üretim için değil, daha çok borçlarını kapatmak için kullandığını ifade eden Kazım Karabekir Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Seyfettin Saka, birçok esnafın işsizlikten dolayı kredi kullandığını esnafının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının somut bir göstergesi olduğunu söyledi.

Saka, ”Bu yıl esnafımıza güzel kredi verdik. Fakat 12 ay ile 2018 yılının birinci ayında aşırı yoğunluk oldu. Vatandaşımız daha çok krediye ihtiyacı duydu. Buda beni üzdü bunun nedeni ise işsizliğinden dolayı oldu. İşyerlerinde halen daha siftah etmeyen esnafımız var.  Her ay 2,5 milyon TL kredi verdik. Esnafımız kredisini aldı. Kış mevsimi olduğu için esnafımızın işlerinde çok düşüklük yaşanıyor. Yaz mevsiminde esnafımızın işleri az da olsa canlılık yaşanıyor. Erzurum esnafımız borcuna sadık borcunu ödemeye çalışıyorlar. Ama iş olmadığı için borcunu ödemeyenler var. Esnaf bizden gelip kredi talep ettiğinde, amacımız hepsine kredi verebilmek. Ancak çoğu esnafımız iyi niyetli olmasına rağmen borcunu zamanında ödeyemiyor. Bu çoğunluk esnafı için geçerli değil. Birçok esnafımız aldığı krediyi borçla kapatmaya çalışıyor.” dedi.

2017 YILINDA 480 ESNAFA 30 MİLYON TL KREDİ KULLANDI

2017 yılında 480 esnafa 30 milyon TL kredi kullandırdıklarını belirten Karabekir Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Seyfettin Saka, Kredi kullanan esnaflarımızın, kredi taksitlerini zamanında ödemeleri konusunda duyarlılık göstermeleri gerektiğini söyledi.

Saka, ”Kredi kullanan esnaflarımızın, kredi taksitlerini zamanında ödemeleri konusunda duyarlılık göstermelerini, kredi kullanmak isteyen diğer esnaflar kredi kullanma haklarını kendilerini ve kooperatifi zor durumda düşürmeden gereken tedbirleri alıp hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Ortaklarımızın kredi kullanırken iyi hesap yapıp, ödeyebilecekleri kadar kredi talebinde bulunmalarını istiyoruz. Bu şekilde olursa hem kendileri hem de kooperatifimiz zor durumda kalmaz. Biz elimizden geldiği ölçüde esnaf üyelerimizi zora sokmayacak şartlarda onların kredi temin etmelerini sağlıyoruz. Ama esnaf para kazanamadığı için hangi şartlarda kredi kullanırsa kullansın, geri ödemekte sıkıntı yaşıyor. İnşallah bu durgunluk ve hareketsizlik kısa sürer.“

Bu haber 1009 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir