Erzurum asgari ücretliler şehri

Erzurum asgari ücretliler şehri

Türk İş İl Temsilcisi Demiryol iş Sendika Başkanı Yusuf Gökçan, 2017 yılını değerlendirdi. 15 Temmuz 2016 yılında yapılan darbe girişimlerinin halen daha Türkiye’nin üzerinde etkilerinin olduğunu ifade eden Türk İş İl Temsilcisi Demiryol iş Sendika Başkanı Yusuf Gökçan, 2017 yılının sonunda mutlu eden haberinin ise 1 milyona yakın taşeron işçinin kadroya geçmesi olduğunu söyledi.

22 Ocak 2018 - 15:16

Gökçan,”Bir yılı daha geride bıraktık Türkiye’nin dışarda ve içerde bir sürü sorunları var. 15 Temmuz 2016 yılında yapılan darbe girişimlerinin etkileri halen daha ülkemizin üzerinde karabasan gibi üzerinde duruyor. Ama bizi 2017 yılının sonunda mutlu eden haberi 1 milyona yakın taşeron işçinin kadroya geçmesidir.  Bu bizim için güzel olaydır. Bu bizim için güzel olaylar bunun sancılı yönleri var bazı ihaleler paket ihale yapıldığından dolayı buradaki işçilik oranı yüzde 70 altında olduğu zaman bu arkadaşlar kadroya geçemeyecekler. Bunlarda Türkiye’deki belli sayıdaki insanlar var. Taşeronu biz çalışma hayatından kaldırıyoruz demeleri bu insanları umutlandırdı. Bizim beklentimiz bu insanları kamunun içine alınıp iş güvencesi olsun. “ dedi

ERZURUM ASGARİ ÜCRETLİLER ŞEHRİ

Erzurum’un asgari ücretliler şehri olduğunu belirten  Türk İş İl Temsilcisi Demiryol iş Sendika Başkanı Yusuf Gökçan, Erzurum’un en büyük sıkıntısının istihdam olduğunu  söyledi.

Gökçan,” Erzurum açsından ise teşvikler var. İstihdam konusundan sıkıntı var. Erzurum’un sanayi kesimi bir türlü gelişmedi. 3 bine yakını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız insanlarımız işbaşı yaptı. Bunlarda kadroya geçiyorlar. Bunun dışında ise Erzurum’da kurum ve kuruluşlar küçüldüğünden dolayı iş imkânı azaldı. Erzurum asgari ücretliler şehri oldu. Sanayi ve turizm anlamında bir atılım yapılmasını istiyoruz. Yeni istihdam ve iş alanlarının yapılmasını talep ediyoruz. Erzurum’da fabrikalar yapılsın. İnşallah 2018 yılının Erzurum’un ekonomik anlamda daha başarılı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.”

Bu haber 1609 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir