Ekmeğe Yapılan Zam, Girdi Maliyetlerindeki Artışlardan...

Ekmeğe Yapılan Zam, Girdi Maliyetlerindeki Artışlardan Kaynaklanıyor

21 Ocak 2024 - 14:49

Erzurum Fırıncılar Odası yetkilileri, una, işçiye, mayaya, asgari ücrete ve diğer girdilere yapılan zamların etkisiyle ekmeğe yapılan cüzi zammı açıkladı
Karar, Fırıncılar Odası'nın müracaatları ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın ortak kararıyla alındı.

Erzurum Fırıncılar Odası yetkilileri, kentte ekmeğe yapılan zammın girdi maliyetlerindeki artışlardan kaynaklandığını açıkladı. Una, işçiye, mayaya, asgari ücrete, emekli maaşına, memur maaşına ve benzeri temel girdilere yapılan zamların, ekmeğe cüzi bir zam olarak yansıdığını belirten yetkililer, bu kararın alınmasında Fırıncılar Odası'nın 2-3 kez müracaatının etkili olduğunu ifade etti.

EKMEĞİN GRAMAJI DEĞİŞMEDİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın ortak kararıyla alınan zam kararının, rayiç alındıktan sonra un fiyatlarına da yansıdığını belirten yetkililer, ekmeğin gramajında herhangi bir değişiklik olmadığını ve 200 gram olarak kaldığını vurguladı.

Yapılan zam sonucunda ekmeğin fiyatının 6,5 TL'den 7,5 TL'ye çıktığını açıklayan Erzurum Fırıncılar Odası yetkilileri, bu kararın ekonomik şartlardaki değişikliklere bağlı olarak alındığını ve ekmeğin kalitesi ile gramajında bir azalmaya gidilmediğini söyledi. Yetkililer, vatandaşlardan anlayış beklerken, ekmeğe yapılan zammın sektöre nefes aldırmak amacı taşıdığını belirtti.

KAYNAK-ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 1190 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir