ARTIK SİMİT YEMEK LÜKS OLDU

ARTIK SİMİT YEMEK LÜKS OLDU

25 Ocak 2024 - 05:26

Vatandaşları üzen bir zam haberi daha geldi. Ekmeğe gelen zammın ardından kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi simit ve poğaça da zamlandı

Yeni yılın ardından zam haberleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. Vatandaşları üzen bu zam haberinin ardından kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi simit ve poğaça fiyatlarına da zam yapıldı. Ortalama zamlı yeni fiyatı 10 TL ile 15 TL arası satışa sunuluyor. 

Bölgedeki fırınlar, maliyetlerde yaşanan artışları gerekçe göstererek simit ve poğaça fiyatlarına yapılan bu zam kararını alırken, vatandaşlar ise ekonomik dengelerdeki bu olumsuzluğa tepki gösteriyor. Simit ve poğaça fiyatlarındaki bu artışın, genel olarak ekmek ve unlu mamullere yapılacak olan zammın bir ön habercisi olarak yorumlanması, bölgedeki tüketiciler arasında endişe yaratıyor.
Vatandaşlar,”  Bizim için artık simit ve poğaça bile lüks oldu. Gerçekten bu zamanda geçinmek çok zor.   Önceden simit fakirin ekmeği derlerdi şimdi ise  lüks olmaya başladı.  10 TL çöm yüksek bir rakam. Anlaşılma çay simit keyfi artık sözlerde kalacak. Ben yapılan zammı çok pahalı buluyorum. Günümüzde vatandaş ekonomik krizle boğuşuyor. Millet simit bile yiyemeyecek duruma geldi.   Yapılan zammı doğru bulmuyorum. Simidi önceden parası olmayanlar yerdi, ama bu gidişle artık simit de bir lüks olacak gibi duruyor. Zengin susamlı simit yesin, fakir susamsız simit mi yesin? İnsanlar sabahın köründe işlerine giderken ellerine simitlerini alıp, çay ile birlikte yiyorlardı, artık iş yerlerinde sadece çay içecekler. İnsanların bir sabah kültürü vardı. Çay, simit, peynir üçlüsü. O da yok olacak artık. Neden sürekli güne zam haberleriyle uyanıyoruz? Elektrik, su, doğal gaz her şey sürekli zamlanıyor. Bir de buna simit eklendi. Bu ülkede yaşayan vatandaşlar ekmek, simit bile yiyemezse ne yiyecek?  Bu zamlar neye göre yapılıyor onu da bilmiyoruz. Vatandaşa göre yapılmadığı kesin.”

KAYNAK-ERZURUM GÜNEBAKIŞ

Bu haber 4863 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir