Meyve ve sebze fiyatları düşecek

Meyve ve sebze fiyatları düşecek

09 Mart 2018 - 20:37

Meyve ve sebze fiyatlarında en çok muz ile biberde yaşanırken muzun kilosu 7 TL’den 10TL’ye biber ise 5TKL’den 8TL’ye yükseldi.

Geçen yıla oranla meyve ve sebze satışlarında artış yaşandığını ifade eden Manav satış sorumlusu Fevzi Karasu,  tüketicilerin tercihleri mandalina, portakal, elma, muz,  sebze reyonunda ise domates ve patates olduğunu söyledi.

Karasu,” Meyve fiyatlarında şuanda artış dönemi yaşanıyor.  Ancak bir ay sonra meyve fiyatlarındaki bu artış düşecek. Geçen yıl meyve ve sebze fiyatlarında artış fazla olmuştu.  Şuanda satışlarımız iyi durumda olduğunu söyle bilirim. Bu sene muz ile biber fiyatlarında artış oldu. Muz 7TL’den 9 TL’ye yükselirken biber fiyatları ise 8TL’ye yükseldi.  Bu sene satışlarımız geçen yıla oranla çok daha iyi her geçen gün daha iyi olacak. Tüketicilerimizin tercihleri mandalina, portakal, elma, muz,  sebze reyonunda ise domates ve patates oldu. Aslında bu artış normal. Mevsim ocak, örtü altı ürünleri tükeniyor. Örtü altı ürünün yetiştirilmesi zahmetli, havaların da etkisiyle üründe zayiat olunca fiyatlarda yükselme meydana geldi. Ekonomik kriz ve mevsimsel geçişler, satışlarda durgunluk yaşanmasına neden olmuştu. Meyve satışı yapmaya başladık. Satışlarımızda artış olması bizim yüzümüzü de güldürmeye başladı.” dedi

MEYVE VE SEBZE FİYATLARI DÜŞECEK

Meyve üretiminin artmasıyla fiyatlar düşmeye başladığını belirten Manav satış sorumlusu Fevzi Karasu, meyve ve sebze fiyatlarında ciddi fiyat düşüşü beklediklerini söyledi.

Karasu,” Geçen sene yaşanan aşırı soğuklar, yoğun kar yağışı ve don, ülke genelinde tarım sektörünü de üretimi olumsuz olarak etkiledi. Azalan üretimle beraber meyve ve sebze fiyatlarında ciddi anlamda bir fiyat artışı oldu. Geçen sene yükselen meyve sebze fiyatları adeta vatandaşların cebini yaktı. Bu sene mevsimin normale dönmeye başlaması üreticiyi ve tüketiciyi sevindirdi. Bu sene toprak verimliliğinin artması, üretimin de artmasına neden oldu.  İlerleyen günlerde meyve ve sebze fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz. “

Bu haber 2699 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir