Büyük Birlik Partisi Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Ercan...

Büyük Birlik Partisi Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Ercan Yanmaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

15 Temmuz 2021 - 12:40

DEVLETİN SAHİBİ MİLLET
Büyük Birlik Partisi Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Ercan Yanmaz,  15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Devletin sahibi millet olduğunu ifade eden Büyük Birlik Partisi Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Ercan Yanmaz,  15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasına karşı milletimizin göğsünü siper ederek yazdığı destan yazdığını söyledi.
Yanmaz,” Devletin sahibi millettir ve millet, devlet gücünü, seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullanır. Devletin üç temel erkinden yasama, yürütme ve yargı kararlarını millet adına alır, görevlerini millet adına yerine getirir. Kamu görevi yapanlar, devletin otoritesi dışında, başka hiçbir ülkeye, millete, şahsa, cemiyete, topluluğa, zümreye bağlılık gösteremezler. Millet iradesi hiçbir zaman önemini ve anlamını tartışmayacağımız, her zaman başımızın üzerinde taşıyacağımız, onu korumak için başımızı vermekte tereddüt etmeyeceğimiz bir prensip olarak daima var olacak. Milletin istiklalini yine milletim azmi ve kararı kurtaracaktır. Milletin devletine kahramanca, fedakarlıkla ve kararlılıkla sahip çıktı. Devlet idaresinin de küçük ya da büyük hiçbir boşluğa izin vermemesi gerektiği gerçeğinin, bu olayla daha iyi anlaşılmış olmasını umut ediyorum. Milletimizin, özellikle devlet yönetiminde görev alanların, bu gerçeği akıllarından hiç çıkarmamalarını diliyorum. Devletin herhangi bir idari alanında, özellikle güvenlik kuruluşlarında, emniyette, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, devletin yargı ve istihbarat kurumlarında gizli ya da açık örgütlenme içerisinde olan herhangi bir topluluğun hangi maskeyi takarsa taksın hoş görülmesine, olağan sayılmasına, hatta varlığına izin verilmemeliydi. Bu kabul edilemez ihmal, yaşadığımız ve kıyısından döndüğümüz felaketler göz önüne alındığında, yarınlarla ilgili devletimizin ve milletimizin ilerlediği istikbale ışık tutmalıdır. 15 Temmuz, küresel emperyalizmin yaşadığımız toprakların, milletimize ait değerlerini yağmalamak için piyonları aracılığıyla yaptığı ve yine milletimiz tarafından bertaraf edilen operasyonlardan biridir. Yaşadığımız coğrafyada, hür ve bağımsız olmamızın yegâne yolunun güçlü olmamız, bunun da ancak milletimizin ortak değerleri etrafında birlik olmamız olduğunu hatırlatıyor, şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle anıyorum."

Bu haber 642 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir