Erzurum türküleri CD’si çıktı

Erzurum türküleri CD'si çıktı

09 Mart 2018 - 20:43 - Güncelleme: 09 Mart 2018 - 20:49

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Erzurum’un düşman işgalinden Kurtuluş’unun 100.yıl dönümüne özel “Erzurum türküleri CD’si” çıkardı.

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak düşman işgalinden Kurtuluş’unun 100.yıl dönümüne özel programlar yapılacağını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Erzurum türküleri CD’sinden 2 bin adet bastırıldığını söyledi.

Almaz,” Erzurum’un düşman işgalinden Kurtuluş’unun 100.yıl dönümüne özel Erzurum türküleri CD’si çıkarıldı. Bu CD’lerden 2 bin adet bastırıldı. 100.yıl için özel Erzurum türkü CD’si çıktı. Erzurum’un düşman işgalinden Kurtuluş’unun 100.yıl dönümüne özel Erzurum türküleri CD’si çıktı. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Erzurum türküleri CD’leri Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilir. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak düşman işgalinden Kurtuluş’unun 100.yıl dönümüne özel programlar yapılacak. Çeşitli tiyatro, sergi ve yarışmalar düzenlenecektir.  Dünyanın gözbebeğinin Türkiye, Türkiye’nin gözbebeğinin ise Erzurum olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Erzurum hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşımızın, Cumhuriyet’e giden yolun en önemli kilometre taşlarından birisidir. Tarihten önemli dersler çıkaran Erzurum’umuz bugün de globalleşen dünyada hak ettiği yeri alma noktasında önemli adımlar atmıştır. Cumhuriyetin kurulmasından bu tarafa, ülkemiz ve Erzurum da önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. İlimiz, çağdaş dünyaya ayak uydurabilen, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen bir kent hüviyeti kazanmıştır. Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline getirmeliyiz. Yarınlar için çalışmalıyız, üretmeliyiz. Geçmişimizden dersler alarak, gençlerimizi eğitmeli, yenidünya ya çok daha iyi hazırlamalıyız.” dedi

Bu haber 2231 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir