Erzurum Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şube...

Erzurum Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şube Başkanı Ergun Deniz,18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama mesajı yayımladı.

18 Mart 2022 - 02:23

Erzurum Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şube Başkanı Ergun Deniz,18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Deniz mesajında Modern savaş tarihinin başlangıcı olarak tanımlanan Çanakkale Savaşları, insanlığı birçok açıdan etkilemiş bir hadisedir. Nitekim İngiltere'den Hindistan'a ve Yeni Zelanda'ya, Fransa'dan Senegal'e uzanan coğrafyadaki beyaz ile siyah insanı, sömüren ile sömürüleni bilinçli veya bilinçsiz tek bir hedefte toplayan coğrafyanın adıdır Çanakkale Varlık ile yokluğun, teknik ile inancın, haç ile hilâlin çarpıştığı, Irresistible, Bouvet ve Ocean gibi batmaz denilen zırhlı savaş gemilerinin Seyit Onbaşıların inancı karşısında çaresiz kaldığı yerdir Çanakkale Batılıların "hasta adam" olarak tanımladığı Osmanlı Devleti'nin bağrında tüm tarihî hafızasıyla dipdiri duran Türk Milleti'nin varlığını muhafaza ettiğini gösteren savaştır Çanakkale Bağımsız Türkiye Devleti'nin tohumlarının atıldığı, Mustafa Kemal Paşa öncülüğündeki kurucu kadronun tarih sahnesine çıktığı andır Çanakkale.

Mehmet Akif'in "Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana/Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana" mısralarındaki duygularla bu toprakları vatanlaştıran şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle yâd eder, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107.Yıldönümünü kutlarım."

Bu haber 602 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir