Erzurum Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şube...

Erzurum Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şube Başkanı Ergun Deniz 1 Mayıs işçi bayramı için bir mesaj yayımladı.

30 Nisan 2022 - 13:03

Erzurum Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şube Başkanı Ergun Deniz 1 Mayıs işçi bayramı için bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Deniz mesajında;

1 Mayıs,1800’lü yılların sonlarında, sanayi devrimini gerçekleştirmiş pek çok ülkede işçilerin ve emekçilerin ortak hakları için simgeleştirdikleri tarihtir. O yıllardan bu tarafa ‘1 Mayıs’ dünyada İşçi ve Emekçi Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bir bayram havasında kutlanması gereken 1 Mayıs, ne yazık ki emekçilerin gerek çalışma koşulları, gerek çalışırken ve emekli olduktan sonraki sosyal hak ve kazanımlarının olması gerekenin çok altında bulunması nedeniyle, kutlamadan ziyade hak arayışlarını dillendirdikleri bir gün haline gelmiştir. Siyasi görüşü ve ideolojisi ne olursa olsun, işçi ve emekçilerin ortak bir amaçta uzlaşması ve birlikte hareket etmeleri kaçınılmazdır. Emeğin, en yüce değer olduğu asla unutulmamalıdır. Bu 1 Mayıs’ta tüm işçiler ve tüm çalışanların, herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde çalışarak emeğinin karşılığını alacağı, iş kazalarının yaşanmayacağı bayram tadında 1 Mayıslar temenni ediyorum. Bu düşüncelerle emekçiler başta olmak üzere ülkemizdeki tüm işçilerin bu onurlu mücadelelerini gönülden desteklediğimi ifade etmek isterim.  Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Bu haber 726 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir