Bir yılda 65 bin ünite kan toplandı

Bir yılda 65 bin ünite kan toplandı

09 Mart 2018 - 20:51

Aylık 5 bin ünite kan toplandığını ifade eden Doğu Anadolu Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, bir yılda 65 bin ünite kan toplandığını söyledi.

Geçmiş yıllara göre vatandaşların kan verme konusunda ha bilinçli olduğunu belirten Doğu Anadolu Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, Türkiye’de yeteri miktarda kan stoku olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü olarak aylık 5 bin yılda 65 bin kan topluyoruz. Türkiye’de yeteri miktarda kan stoku var. Vatandaşlarımız geçmiş yıllara göre kan verme konusunda daha bilinçli olduğunu ifade edebilirim.  Kan ihtiyacımızı karşılayabilmek için sağlıklı ve düzenli kan verebilecek Türkiye’de bir milyon iyi insan arıyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi’nin kan ihtiyacını karşılamak için adeta insanların ayaklarına kadar gidiyoruz. Çadırlar kurup, insanları bu konuda bilgilendirmeye  ve kan bağışlamasını sağlamaya çalışıyoruz. Sağlık durumları iye olan, ciddi bir rahatsızlığı olmayan tüm vatandaşlarımız kan verebilir.   Erzurum başta olmak üzere bölgedeki yedi ilimizden kan bağışlarını alıyoruz. Bölgemizdeki coğrafik ve iklim yapısı gereği ekiplerimizle zor şartlar içerisinde kan alım faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Bölgemizdeki sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına 7 gün 24 saat çalışma prensibiyle çalışıyoruz.  Gezici mobil ekiplerimiz ve kan alma birimlerimizce bağışçılardan alınan kanlarımızı merkezimize getirerek barkotlama işlemini yaparak ayrıştırma işlemini yapıyoruz.  Kan bağışı yapacak vatandaşlarımızın hiçbir şekilde korkmasına, çekinmesine gerek yok. Özellikle geleceğimizin teminatı gençlerimiz, kamu kurumlarda çalışanlarımız gelip kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Acil kan gerektiğinde, kanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.  Kan bağışlamanın faydası vardır zararı yoktur. Can kurtarmak çok önemlidir. Tüm halkın kan bağışı yapması için çağrıda bulunuyorum.” dedi

Bu haber 966 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir