Dünya Süt Günü ve Süt Haftası münasebetiyle Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümü Erzurum Özel Güneş Koleji İlkokul Bölümü öğrencilerine yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
“Sütün tanımı, insan sağlığı açısından yararları, süt ve süt ürünlerinin yeterli ve dengeli beslenmedeki önemi, Dünya Süt Günü, peynir, yoğurt, tereyağı gibi süt türevlerinin yapım
aşamaları” gibi konularda eğitim amaçlı sunum yapıldı.
Okul çağındaki çocuklara süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığının kazandırılması gerektiğini ifade eden Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, sütün insan hayatındaki en önemli gıdalardan biri olduğunu söyledi.
Yiğit,” Okul çağındaki çocuklara süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığının kazandırılması, bu olumsuzlukların giderilmesinde ve hedeflere ulaşılmasında önemli bir rol oynayacaktır. Okul Sütü Projesi bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Projenin sağlıklı bir gelecek için önemine inanıyor ve programın gelecekte her iki döneme genişletilerek uygulanmasını istiyoruz. Süt sağlıktır, hayattır. Ama süt her şeyden önce bir kere anne sütü ile başlayan bir insanın ilk doğduğu andan hayatının sonuna kadar suyla birlikte ihtiyacı olan en önemli sıvısıdır. Sağlıklı nesiller yetiştirebilmek adına çocuklara süt alışkanlığının kazandırılması gerekir. Biz doğru nesiler sağlıklı nesiller aklı çalışan sorgulama kültürüne sahip nesiller yetiştirecek isek sütün önemini tüm ülkemizde bilinçli bir tüketim anlayışımızı en iyi şekilde anlatabilmemiz lazım. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız konu ile alakalı hazırlamış olduğu kamu spotları ve süt içmeyi teşvik eden çocuk şarkıları dinletildi. Okul öğrencilerinden bir gurup, Palandöken İlçesi sınırları içerisinde yer alan süt ürünleri üretim tesisleri işletmesine götürülerek, daha önce anlatmış olduğumuz süt ürünlerinin yapım aşamaları, uygulamalı olarak gösterilmiştir. Teknik gezi sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan etkinlik ve boyama kitapları dağıtılmıştır. Böylece İlköğretim çağındaki öğrencilerin hafızalarında bir farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir.”
YORUMLAR