Birçok fırında başlatılan askıda ekmek uygulamasına vatandaşın yoğun bir ilgi gösteriyor.
Her yıl Ramazan ayında fırıncılar olarak askıda ekmek uygulamasını yaptıklarını ifade eden Fırın İşletmecisi Dursun Ali Çüteli, günlük 150 adet akıda ekmek bulunduğunu bunu ise maddi durumu iyi olmayan kişilere verdiklerini söyledi.
Çüteli,” Bizler toplum olarak yardımı seviyoruz.
Askıda ekmek günlük 150ekmek oluyor. Bunu askıda ekmek uygulamasıyla görebiliyoruz. Erzurum’da birçok fırında askıda ekmek uygulaması var. Bu uygulama ile askıda onlarca ekmek ihtiyaç sahiplerini bekliyor ve sofrasında yerini alıyor. Uygulama ilk başladığı zamanda çok fazla kullanımı yoktu. Fırında ekmek almaya gelen çocuksa bile bazı aileler o çocukla askıda ekmek için ekstra para veriyor. Bu şekilde o çocuğunda yardımseverlik yönü güçleniyor. Bu uygulama bence her fırında olmalı. Olmalı ki her insana ekmek ulaşabilsin. Askıda ekmek geleneği ile hayırsever vatandaşlar tarafından muhtaç kişilerin ekmek ihtiyacı karşılanıyor. Askıda ekmek geleneği ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak amacıyla başlatılan bir uygulamadır. Müşterilerimiz ihtiyacı olan vatandaşlar için ekmeklerin ücretlerini ödüyor. Bizler de bu paralarla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız geldiğinde ihtiyaçlarına göre sıcak ekmek veriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız günün hangi saatinde gelirse burada sıcak ekmek alabiliyorlar.“ dedi
ERZURUM’DA BİRÇOK FIRINDA ASKIDA EKMEK UYGULAMASI YAPILIYOR.
Erzurum’da birçok fırında askıda ekmek uygulaması yapıldığını belirten Fırın İşletmecisi Dursun Ali Çüteli, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen vatandaşların fırından ekmek alarak askıya astığını söyledi.
Çüteli,” Erzurum’da birçok fırında askıda ekmek uygulaması var. Bu uygulama ile askıda onlarca ekmek ihtiyaç sahiplerini bekliyor ve sofrasında yerini alıyor. Hem kendimiz hem de ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen vatandaşlarımız fırınımızdan ekmek alarak askıya asıyor. Çarşıda olduğumuz için daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabiliyoruz. Yıllardan beri bu geleneği sürdürdüğümüz için bizim halkımız alıştı. Bu sayede bir çok insanımızın karnı doyuyor. Parayı veren vatandaşımız ekmeğin kime gittiğini, alan da kimin hayır yaptığını bilmiyor. Ekmek almak için fırına gelen ve maddi durumu iyi olanlar, fazladan ekmek parası verip, bunların da fakir vatandaşa ulaştırılmasını sağlıyor. “
YORUMLAR