Müftü Erdoğan: Merhamet rahmeti gerektirir

Müftü Erdoğan: Merhamet rahmeti gerektirir

Erzurum Çat İlçe Müftülüğü, “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” kapsamında Kur'an kursu öğrencileri ve gençlere yönelik “Ailemde Merhamet İstiyorum” konulu seminer düzenledi.

03 Ocak 2022 - 23:53

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” kapsamında Çat İlçe Müftülüğü Kur'an kursu öğrencileri ile gençlere yönelik “Ailemde Merhamet İstiyorum” konulu seminer düzenledi.

Seminerde gençlere hitap eden İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, “Merhamet rahmeti gerektir. İnsanoğlu, insanı insanın kurdu olarak gördüğü müddetçe merhametsizlik ve kötülüğün pençesinde dünyamız can çekişmeye devam edecek. Ancak kalplerindeki merhamet kandilini tutuşturanlar dünyayı bir huzur adasına dönüştürebilir. 'Senden umut kesmem, kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır!' derken şair, her insanın kalbinde olan merhamet kandiline işaret ediyor. O kandili ancak başkalarının acısını kalbimizde hissederek tutuştururuz. Hz. Mevlana’nın deyişiyle ‘Ağlamak istersen gözyaşı dökenlere acı. Merhamete nail olmak istersen zayıflara merhamet et.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 439 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir