Kenan Ejder güven tazeledi

Kenan Ejder güven tazeledi

01 Şubat 2022 - 19:35

Kenan Ejder güven tazeledi

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı Kasaplar Odası Başkanlığının Olağan Genel Kurul Seçimi yapıldı.

Tek liste halinde yapılan seçimde Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder güven tazeledi.

Kasaplar Odası Başkanlığına bağlı 114 üyenin bulunduğunu ifade eden Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder,  58 kasap dükkânın resmi olarak kapandığını söyledi.

Ejder,” Kasaplar Odası Başkanlığına bağlı 114 üye bulunurken 58 kasap dükkânın resmi olarak kapandı.  Büyük alışveriş merkezlerinde her türlü ürünü satmasıyla yaşanan haksız rekabet küçük esnafı bitirme noktasına getirmiştir. Şehir içerisinde bir biri ardına açılan AVM’ler nedeniyle esnafımız kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Kasap olmadan semt olmaz. Küçük esnaf, mahallenin, sokağın ve caddenin sönmeyen ışığıdır, sosyal koruyucusudur. Kasaplık yapan esnafın mesleklerini yavaş yavaş terk etmeye başladı.  Dolayısıyla bu kesim ayakta tutulmazsa mahalledeki sosyal ilişkiler noksan kalıyor. Kasap esnafının yanındayız, esnafımız mağdur olmamalı.

KASAP ESNAFI SAHİPSİZ

Kasap esnafının sorunlarının her geçen gün arttığını belirten Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder,  kasap esnafının sahipsiz olduğunu söyledi.

Ejder,” Kasaplık diye bir şey kalmadı artık. Eskiden ustalar, çıraklar olurdu. Şimdi bir kasapta bir çalışan var. Müşteri zaten yok. Bu insanlar nasıl eleman çalıştırsın. Bu meslek bitti bitecek.  Bizler ülkemizde üretimin tüketimi karşılaması için çalışıyoruz.  Kasaplar et satamaz hale gelmiştir. Büyük sermaye gruplarının market zincirleriyle mücadele edemediği için bir bir kapanan değişik iş kollarındaki küçük esnaf dükkânlarına, kasaplar da eklendi.  Kasap esnafın sorunları bitmiyor. Kimse bize sahip çıkmıyor

Bu haber 16475 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Abdulkadir AKKURT
    2 yıl önce
    Kul Hakkı Yiyen Ahirette İflas Eder Allah Resûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir gün ashâbına: “–Müflis kimdir, biliyor musunuz?” diye sormuştu. Onlar: “–Bize göre müflis, parası ve malı olmayan kimsedir” şeklinde cevap verdiler. Bunun üzerine Resûlullah şöyle buyurdu: “–Şüphesiz ki ümmetimin müflisi şu kimsedir: Kıyamet günü namaz, oruç ve zekât sevabıyla gelir. Fakat şuna sövdüğü, buna zina isnâd ve iftirasında bulunduğu, şunun malını yediği, bunun kanını döktüğü ve şunu dövdüğü için iyiliklerinin sevabı şuna buna verilir. Üzerindeki kul hakları bitmeden sevapları biterse, hak sahiplerinin günahları kendisine yükletilir ve netîcede Cehenneme atılır.” (Müslim, Birr 59; Tirmizî, Kıyâmet 2; Ahmed, II, 303, 324, 372) Şimdi bunlar bizlere kul hakkını anlatacak öyle mi, vay ki ne vay arkadaş. HAKLARIMIZI HELAL ETMİYORUZ...
  • Abdulkadir AKKURT
    2 yıl önce
    YANLIŞ YERE YAZILMIŞTIR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir