Kadim Şehirler ve Kayıp Gelenekleri e-Twinning Projesi sergilendi

Kadim Şehirler ve Kayıp Gelenekleri e-Twinning Projesi sergilendi

"Kadim Şehirler ve Kayıp Gelenekleri" e-twinning projesi çerçevesinde Erzurum gelenekleri farklı şehirlerde sergilendi.Aralarında Erzurum ili Mümtaz Turhan Anadolu lisesinin de bulunduğu...

29 Nisan 2022 - 17:21 - Güncelleme: 29 Nisan 2022 - 17:21

"Kadim Şehirler ve Kayıp Gelenekleri" e-twinning projesi çerçevesinde Erzurum gelenekleri farklı şehirlerde sergilendi.
Aralarında Erzurum ili Mümtaz Turhan Anadolu lisesinin de bulunduğu Türkiye genelinde 5 farklı şehirden; 6 farklı okulda yürütülen proje, 6 öğretmen ve 35 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Projenin kuruculuğunu Kütahya ilinden Abdülhamid Han Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Selime Ölmez ve Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Osman Yılmaz birlikte yürüttü. Ayrıca Erzurum Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Rehberlik öğretmeni Fatmanur Yıldız, Isparta Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nursen Caner, Hatay Karlısu Sosyal Bilimler Lisesinden Coğrafya öğretmeni Mehmet Ali Ardıç; Adana Çukurova İsmail Safa Özler Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Halil Aydın proje yürütücüleri olarak görev aldı.
Erzurum Mümtaz Turhan Anadolu lisesi öğrencileri Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehberlik Öğretmeni Fatmanur Yıldız koordinatörlüğünde Erzurum iline ait unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel oyunlardan Aşık oyununu; geleneksel yemeklerden Şalgam dolması, çiriş, gliko, dut çullaması, lalanga böreği, Erzurum ketesi, hasuta, aşmalı yahni, kavut, haşıl yemeklerini; Düğün geleneklerinden örtü yüzü, düğün yufkası, ayak dönmesi, yoklama, çeyiz dağıtma adetleri; geleneksel kıyafetlerden kazeki, zığva, ehram, papak, yün çorap gibi kıyafetler hem öğrencilere hem de diğer şehirlerdeki öğrenci ve öğretmenlere tanıtıldı. Unutulmaya yüz tutmuş Erzurum gelenekleri gençlere tanıtıldı ve gelecek nesillere aktarılması amaçlandı.

Bu haber 766 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir mesaj yayımladı
Barış mobilya işletmecisi Kadir Nohutcu Kadir gecesi için bir...
sanalbasin.com üyesidir