ETSO KOSGEB Temsilciliği’nden bilgilendirme semineri

ETSO KOSGEB Temsilciliği'nden bilgilendirme semineri

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) KOSGEB Temsilciliği, KOSGEB Erzurum İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Covid-19 salgını kapsamında mikro ve küçük işletmelere (MKİ) KOSGEB tarafından...

13 Ocak 2022 - 15:03 - Güncelleme: 13 Ocak 2022 - 15:03

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) KOSGEB Temsilciliği, KOSGEB Erzurum İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Covid-19 salgını kapsamında mikro ve küçük işletmelere (MKİ) KOSGEB tarafından istihdam performansına dayalı faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destekle ilgili bilgilendirme semineri düzenledi.
ETSO KOSGEB Temsilcisi Edanur İspirli Meclis Salonu'ndan düzenlenen seminerde, söz konusu desteğin detaylarını aktardı. İspirli; nitelikli genç istihdamını artırmaya yönelik KOSGEB desteğinin amacı, kapsamı, başvuru şartları, destek kapsamında yeni istihdam edilebilecek personelde aranan şartlar ve geri ödeme konularında katılımcıları bilgilendirdi.
İşletme sahiplerinin yanı sıra insan kaynakları birimlerinin yetkilileri, muhasebeciler ve mali müşavirlerin katıldığı bilgilendirme seminerinde; imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ'lere: 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin 12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü ve başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması şartıyla yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL geri ödemeli destek verileceği ifade edildi. Ayrıca, işletme sahibi kadın girişimci olursa veya belirlenen şartlarda kadın istihdamı sağlanırsa bu desteğin 110 Bin TL'ye çıkacağı belirtildi.
ETSO KOSGEB Temsilcisi Edanur İspirli seminerin sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Bu haber 357 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Narman Temel Daş ile kazanacak
Narman Temel Daş ile kazanacak
Büyük Birlik Partisi Narman Belediye Başkan Adayı Daş, coşkulu miting yaptı.
Büyük Birlik Partisi Narman Belediye Başkan Adayı Daş, coşkulu...
sanalbasin.com üyesidir