Diyanet Sen Erzurum Şube Başkanı Nurullah Ardahanlı’dan Kandil...

Diyanet Sen Erzurum Şube Başkanı Nurullah Ardahanlı'dan Kandil Mesajı

Diyanet Sen Erzurum Şube Başkanı Nurullah Ardahanlı’dan Kandil Mesajı

28 Ekim 2020 - 11:34 - Güncelleme: 28 Ekim 2020 - 12:49

 

Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Nurullah Ardahanlı, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olun Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ardahanlı, mesajında sevgi, şefkat ve merhamet peygamberi Hz. Muhammet Mustafa’yı en iyi şekilde anlamak, onun getirdiği mesajı doğru okumak ve hayatımıza tatbik etmeye tüm Müslümanların ve insanlığın büyük ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” buyurulduğuna dikkat çeken Ardahanlı, “O rahmet elçisidir, bizlere ve tüm insanlığa öğüdü sevgi, rahmet merhamet, şefkat, hoşgörü üzeredir. Rabbimizin çağlar üssü mesajı olan Kur’an-ı Kerimi ve Peygamber Efendimizin rehber ve örnekliğini doğru anlayıp hayatımıza tatbik etmeye, o rahmet ve merhamet dilinin tüm insanlığı kuşatmasına bu gün her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.” dedi.

Ardahanlı, O güzel ahlakın temsilcisidir, yürüyen Kur’andır. O’nun her hali sözü tavrı bizim için örnektir. İnsan olarak örnektir, eş olarak örnektir, baba olarak örnektir. Yalnızca şekli örneklik değil özellikle Peygamber Efendimizin ahlaki özelliklerini hayatımıza geçirmemiz elzemdir.

Kulluğun zirvesi olan Peygamber efendimizin örnek ve rehber hayatınının yeniden hayatımıza mihenk taşı olması, kararan kalplerimizin yeniden aydınlanması ve huzura, itminana ermesine vesile olması dileği ile tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik ediyor, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin (sav) yüce örnekliğinden ve rehberliğinden nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”

Bu haber 7409 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den istifa etti yeniden refah Partisi AİZİYE meclis üyesi oldu
Horasan’ın sevilen simalarından iş insanı Bekir GENÇ AKP den...
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir