Bir derdiniz varsa söyleyin Yoksa Erzurum’a Haksızlık...

Bir derdiniz varsa söyleyin Yoksa Erzurum'a Haksızlık etmeyin...!

01 Şubat 2022 - 19:20 - Güncelleme: 01 Şubat 2022 - 20:31

Bir derdiniz varsa söyleyin

Yoksa Erzurum'a Haksızlık etmeyin...!

Diyanet Sen Erzurum şube başkanı Nurullah Ardahanlı yaptığı açıklamada diyanet işleri başkanlığımızın yapmış olduğu son dönem 4/B sözleşmeli personel (KKÖ,İ-H,M-K) sözlü sınavlarında bu şehrin evladına haksızlık yapılmıştır dedi Başkan Ardahanlı;

Ömrünü Kur’an’ı Kerim hizmetine adayanların şehridir Erzurum. Ülkemizde nüfus ortalamasına göre en çok Hâfız-ı Kur'an yetiştiren şehirdir Erzurum. 

Bağrında her sene yüzlerce Hâfız yetiştiren, tabiri caizse ülkemizin dört bir yanına Hâfız gönderen bir şehirdir Erzurum.

Gerek yurtiçinde gerek uluslararası düzeyde Kur’ân-ı Kerim’i hem güzel okuma hem de hıfzetme yönünden nice dereceler kazanarak hemşehrilerimizin ve milletimizin göğsünü kabartan hafızların şehridir Erzurum. Tüm bunların yanı sıra Kur’an’ı Kerim’in Hüsn-i Hattına hizmet eden ve bu alanda önemli temsilcilerin yetiştiği şehirdir Erzurum.

Bırakın din görevlilerimizi veya bu göreve başlama aşkıyla yanan genç hafız kardeşlerimizi, her köşe başında rastlayabileceğiniz ve farklı meslek dallarıyla uğraşmalarına karşın Kur’an’ı Kerim’i hatasız okuyabilme vukufiyetinesahip insanların yaşadığı şehirdir Erzurum. 

Bu minvalde ülkemizin gözde camilerinde görev yapan ve tüm ülkenin takdirini kazanan hafız hocalarımızın çoğunun Erzurum’dan çıkması tesadüf olmasa gerek.

Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış olduğu son dönem 4/B Sözleşmeli Personel (KKÖ, İ-H, M-K) alımı Sözlü Sınavları bu bağlamda ele alındığında söz konusu sınavda şehrimizin evlatlarına haksızlık yapıldığı Kur’an ile hemhal olmuş ve hafızlıkla özdeşleşmiş bu güzide şehrin yok sayıldığı çok açık bir şekilde ortadadır.

Maksadımız yapılan sınavlarda bir şehre ya da bir bölgeye iltimas geçilmesi değildir elbette. Lakin her sınavda farklı bölgelerden gelen sınav komisyonları tarafından ülkemizin geleceği olan evlatlarımızın hakkının yenildiği ve adil bir sonucun ortaya çıkmadığı kanaatindeyiz. 

Çağrımız farklı hesaplar peşinde olanların bu hesaplarını geleceğimiz olan evlatlarımız üzerinden görmemeleridir.

Sözlü sınavlarda yapılmış olan haksızlıklar ve kıyımlaryüreğimizi yakmakta canımızı burnumuza getirmektedir. 

Yeter artık… Sabrımız tükendi!

Bütün kamuoyunun bilmesini isteriz ki yapılan haksızlıklara karşı Adalet önünde bütün yavrularımızın hakkını sonuna kadar savunacağımız gibi huzur-u ilahide de hesap sorulması için ellerimiz sorumluların yakasında olacaktır.

Bu şehrin manevi mimarlarından Alvarlı Efe hazretlerinin buyurduğu gibi;

"Hafızları binbir hatim okurlar

Nur-i Kur'an enhârına akarlar

Nüzul-i rahmetgaha bakarlar

Mevla'ya emanet olsun Erzurum.

 

Bu haber 16804 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Fevzettin Benzeş
    2 yıl önce
    Ek Alım olsun.Ben dahil Bi çok insan mağdur durumda.
  • Hamza alay
    2 yıl önce
    Sözlü mülakat da birine fatiha okuttururlar diğerine de cevabını imam olup yıllarca bu işi yapan hiçbir imamın bile cevap veremediği soru sorarlar sırf elenmesi kendi adamlarını yerleştirmek için. ALLAH BELANIZI VERSIN
  • Abdulkadir AKKURT
    2 yıl önce
    Kul Hakkı Yiyen Ahirette İflas Eder Allah Resûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir gün ashâbına: “–Müflis kimdir, biliyor musunuz?” diye sormuştu. Onlar: “–Bize göre müflis, parası ve malı olmayan kimsedir” şeklinde cevap verdiler. Bunun üzerine Resûlullah şöyle buyurdu: “–Şüphesiz ki ümmetimin müflisi şu kimsedir: Kıyamet günü namaz, oruç ve zekât sevabıyla gelir. Fakat şuna sövdüğü, buna zina isnâd ve iftirasında bulunduğu, şunun malını yediği, bunun kanını döktüğü ve şunu dövdüğü için iyiliklerinin sevabı şuna buna verilir. Üzerindeki kul hakları bitmeden sevapları biterse, hak sahiplerinin günahları kendisine yükletilir ve netîcede Cehenneme atılır.” (Müslim, Birr 59; Tirmizî, Kıyâmet 2; Ahmed, II, 303, 324, 372) Şimdi bunlar bizlere kul hakkını anlatacak öyle mi, vay ki ne vay arkadaş. HAKLARIMIZI HELAL ETMİYORUZ...
  • Bilal Aydemir
    2 yıl önce
    Bence de erzurum a haksızlık yapıldı bu şehrin tertemiz genç imamlarına yazık ettiler haklarını geri versinler yazık etmesinler değerli devlet büyüklerimizden bunu bekliyoruz
  • A.d
    2 yıl önce
    Komisyo ekipleri farkli niyyet geldikleri icraatlerinin adaletsiz olduğu ortaya çikmişt. Bu nedenle hesap sorulmır. Gerği mutlaka yerine getirilmeli. Eğer haksızlık varsa hesabı sorulmali. Bu ard niyyetli o***lar cüzide diyanetimizden temizlenmeli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Ergun Deniz'den Miraç Kandili Mesajı
Başkan Yusuf Gökcan'dan Miraç Kandili Mesajı
Başkan Yusuf Gökcan'dan Miraç Kandili Mesajı
sanalbasin.com üyesidir