AFAD EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI

AFAD EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI

18 Aralık 2021 - 13:01

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği  (ERİHDER)  üyelerine Deprem, Yangın ve İlk Yardım konularında Eğitim Semineri düzenlendi.

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitimci Yasemin Görmez tarafından ERİHDER   üyelerine konferans verilirken anında yapılacak müdahaleler alınacak tedbirler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Eğitimlerde toplum genelinde afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla afet öncesi sırası sonrasında neler yapılması gerektiği, yapısal olmayan riskler, tehlike avı, afet bilinci, aile afet planının içeriği ve önemi, afet ve acil durum çantası hazırlanması, acil durum bilgi kartları ve acil telefonların nasıl aranması gerektiği konularında sunum yapıldı.

 Dernek olarak verilen eğitimlerin şart olduğunu ifade eden Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Nuri Toparlak, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ve   Eğitimci Yasemin Görmez’e teşekkür etti.

Toparlak,” Dernek olarak kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda, bize ihtiyaç duyulan alanlarda aktif rol almamıza imkân sağlamak amacıyla bu eğitimlerin şart olduğunu düşünüyoruz. Genel Afet Bilinci Eğitimi o nedenle büyük önem arz ediyor. Bu eğitimlerle birlikte ERİHDER  üyesi arkadaşlarımız her türlü organizasyon ve faaliyetlerde daha bilinçli hareket edecekler” 

Bu haber 478 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Makine Mühendisleri iftar yemeğinde buluştu
Makine Mühendisleri iftar yemeğinde buluştu
Narman Temel Daş ile kazanacak
Narman Temel Daş ile kazanacak
sanalbasin.com üyesidir